Wie is Wendy Versteeg?

Van huis uit ben ik jurist, maar één die altijd op zoek is naar de oplossingen! In mijn bedrijf WV-mediation ben ik allereerst mediator om partijen te ondersteunen in het vinden van oplossingen voor hun conflicten.

Als MfN-registermediator en daarbij geaccrediteerd als Familiemediator, heb ik ook een ruime ervaring met alle aspecten die bij echtscheidingen een rol kunnen spelen. Ik ben ook mediator bij de Rechtbank en het Gerechtshof van Den Haag.

Daarnaast ben ik oprichter van en familiemediator bij de Maatwerk Mediator: een collectief van acht mediators dat de gezamenlijke kennis en expertise heeft gebundeld om maatwerk te kunnen leveren voor mensen die hun echtscheiding gezamenlijk op een goede wijze willen regelen.

Naast echtscheidingen richt ik mij op burger-overheid conflicten (ruimtelijke ordening en milieu) en zakelijke conflicten.

Ook ben ik trainer/docent in onderhandelen en conflictmanagement voor bedrijven en overheden. In het bijzonder geef ik trainingen in de Mutual Gains Approach (MGA), ook wel "Harvard-onderhandelen" genoemd.

Aan de Honours Academy van de Universiteit Leiden geef ik naast vaardigheidstrainingen in het Leiden Leadership Programme, de Honours Class Negotiation and Conflictmanagement. Aan de juridische Faculteit in Leiden verzorg ik sinds 2016 samen met Yvonne van der Vlugt het vak "Conflicthantering tussen burger en overheid”.

Wat ik belangrijk vind, is dat alle partijen leren denken in belangen in plaats van standpunten om zo tot een duurzaam resultaat te komen!

Andere werkzaamheden naast mediation

  • trainer en docent onderhandelen en conlictmanagement
  • onderzoek- en advieswerkzaamheden op het terrein van conflicthantering en onderhandelen - download het onderzoek
  • individuele coaching in onderhandelings- en conflicthanteringssituaties
  • secretaris MGA-netwerk
  • oprichter van en familiemediator bij de Maatwerkmediator
  • lid van Stichting Mediation in Milieu en Ruimtelijke Ordening (SMRO)
  • lid van Rotterdamse Mediator Associatie