Mediaton bij Zakelijke conflicten

Ik begeleid bedrijven, organisaties en personen die bij een zakelijk conflict via mediation naar een oplossing willen zoeken.

Bij zakelijke mediation draait het om probleemoplossend onderhandelen. Als onafhankelijk en neutraal mediator faciliteer ik uw gesprek en zorg ik ervoor dat u elkaars belangen beter leert kennen, waardoor partijen uiteindelijk gezamenlijk naar oplossingen gaan zoeken. Het gaat om het bereiken van een win-win situatie.

Dit in tegenstelling tot geschillenbeslechting door een derde (bijvoorbeeld een rechter). Dit kost veel meer tijd en geld, het komt de toekomstige relatie niet ten goede en je hebt vaak niet de beste oplossing omdat je dan zelf geen invloed meer op de oplossing hebt.

Een meerwaarde voor beide partijen

Mediation heeft een meerwaarde in situaties waarbij partijen er samen uit willen komen, vooral met het oog op de toekomst. Denk aan een conflict tussen aandeelhouders, een bestuursconflict, een ruzie in de maatschap of tussen bedrijven en conflicten tussen werkgevers en werknemers.

Waarom mediaton bij een zakelijke conflicten

  • het kost minder tijd
  • het kost minder geld
  • het is gericht op een win-win situatie
  • met oog voor mogelijk toekomstig zakendoen
  • de gezamenlijk gekozen oplossing staat garant voor het nakomen daarvan
  • is een respectvolle en zakelijk waardige wijze van conflictoplossing

De kracht van mediation

De kracht van mediation zit juist in het op neutrale wijze faciliteren dat partijen begrip krijgen voor elkaar en vervolgens op een constructieve manier met elkaar in gesprek kunnen gaan. Pas dan kunnen ze op creatieve wijze onderhandelen, waarbij de nadruk ligt op belangen in plaats van op juridische standpunten, en op de toekomst in plaats van op het verleden.

Door samen, met behulp van een onafhankelijke derde (de mediator), naar een oplossing te zoeken, is het heel goed mogelijk dat partijen in de toekomst beter met de uitkomst kunnen leven.